5. Demonstrera!

Klimatstrejk

En ny vana som familjen fått under det här året är att demonstrera och manifestera. Mamman har deltagit i tre större demonstrationer, pappan i två och småbröderna i en. Att demonstrera är tips 95 i Naturskyddsföreningens årsbok Ett hållbart liv. De lyfter fram kraften att vara många som tillsammans visar sina åsikter.

Demonstrerande människor
Människor i Kungsträdgården demonstrerar för klimatet

Vi har berättat om demonstrationerna i våra inlägg här på bloggen. Första stora klimatdemonstrationen mamman deltog i var den 15 mars, Global Strike for Future. Familjen demonstrerade mot bränderna i Amazonas den 7 september och pappan och mamman deltog i den stora klimatdemonstrationen den 29 september. Mer och mer har vi börjat inse att det inte räcker med våra egna förändringar – det krävs att politikerna världen över gör krafttag. Därför är vi glada att Europaparlamentet utlyste klimatnödläge den 28 november i år. Äntligen!

Den här nya vanan handlar främst om området Budbäraren som inte finns med i WWF:s kategorier. Vi behöver hjälpas åt att påverka samhället i en hållbar riktning.

4

En kommentar till “5. Demonstrera!”

Kommentarer är stängda.